Vlada usvojila predlog budžeta za 2012. godinu

PinterestFacebookTwitterShare

Vlada Srbije usvojila je danas predlog budžeta za 2012. godinu, koji na republičkom nivou predviđa deficit od 140 milijardi dinara.

 
Prihodi budžeta za 2012. godinu planirani su na nivou od 750 milijardi dinara, a rashodi u vrednosti od 890 milijardi dinara, izjavio je na konferenciji za novinare državni sekretar u ministarstvu finansija Dušan Nikezić. On je naveo da na konsolidovanom nivou deficit iznosi 152 milijardi dinara ili 4,25 odsto BDP-a.
 
Nikezić je istakao da je vlada usvojila realan, racionalan i štedljiv budžet sa elementima antikrizne politike. On se zahvalio svim ministarstvima i drugim budžetskim korisnicima na pozitivnom pristupu i konstruktivnoj saradnji u kreiranju budžeta.
 
Kako je dalje naglasio, Predlog zakona o budžetu trenutno je u pravno tehničkoj proceduri i očekuje se da će sutra biti upućen u skupštinu Srbije i dodao kako veruje da će poslanici imati dovoljno vremena da razmotre rešenja iz Predloga zakona o budžetu, daju na njih sugestije i da ga usvoje do kraja godine.
 
Vlada Srbije je ranije danas usvojila Predlog zakona o budžetu.