Okrugli sto „Proizvodnja sadnog materijala u Srbiji“ na Novosadskom sajmu

PinterestFacebookTwitterShare

U okviru 4. Berze sadnog materijala, koja će biti održana na Novosadskom sajmu od 16. do 18. decembra ove godine, biće organizovan okrugli sto na temu „Proizvodnja sadnog materijala u Srbiji – stanje i predlog mera“, saopštio je „Novosadski sajam“.
 
Tom prilikom, biće objavljena preporuka za izmenu Zakona za prelazak sa proizvodnje standardnog, na proizvodnju sertifikovanog materijala, a cilj izmene je da se omogući lakše podizanje matičnih zasada.
 
Skup će biti održan prvog dana Berze sadnog materijala, od 11 časova u Sali 3 Kongresnog centra Novosadskog sajma.
 
Učesnici okruglog stola biće prof. dr Zoran Keserović sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, prof. dr Nebojša Momirović sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i pomoćnik Ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Miloš Milovanović.
 
Na Berzi sadnog materijala, u hali „Master“, učestvovaće oko 40 rasadničara sertifikovanog sadnog i loznog materijala iz Srbije, a biće predstavljeni i noviteti na tržištu.
 
Ulaz na predavanje je besplatan, dok je ulaznica na Berzu košta 100 dinara. Više informacija možete pronaći na adresi www.sajam.net.