Aerodrom “Nikola Tesla” započeo rekonstrukciju terminala

PinterestFacebookTwitterShare

Međunarodni aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu započeo je rekonstrukciju zgrade terminala. Kako je navedeno, projektom je predviđeno da se u tranzitnoj pograničnoj zoni izgradi novih 10.000 kvadratnih metara korisnog prostora i rekonstruiše postojećih 9.000 kvadrata.
 
Na beogradskom aerodromu su istakli da će svi radovi biti finansirani sopstvenim novcem, bez zaduživanja. Realizacija projekta je planirana u četiri faze, a ugovorena vrednost prve faze je 550 miliona dinara (oko 5,5 miliona evra).
 
Završetak prve faze predviđen je za sredinu sledeće godine, kada će biti kompletno rekonstruisan prostor između čekaonica C2 i A6, kažu na Aerodromu “Nikola Tesla” (www.beg.aero). Kako ističu, u poslednjoj, četvrtoj fazi na terminalnoj zgradi biti izgrađen novi, dodatni sprat.
 
Generalni direktor beogradskog aerodroma Velimir Radosavljević je istakao da je dinamika radova na rekonstrukciji tako isplanirana da uopšte ne remeti redovnost aviosaobraćaja. Prema njegovim rečima, delovi zgrade će se fazno delimično zatvarati, ali tako da to neće ometati putnike.
 
– Sve ovo radimo da bi smo povećali udobnost naših putnika. Biće mnogo više novih sadržaja kao sto su ugostiteljski objekti, razne vrste radnji i sve ono što nude najsavremeniji aerodromi u Evropi – rekao je Radosavljević.