Nektar zvanično preuzeo Fruktal

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija Nektar iz Bačke Palanke zvanično je preuzela 93,73 odsto akcija slovenačkog Fruktala koje je kupila od Pivovarne Union, saopštio je danas taj srpski proizvođač sokova.


Za akcije Fruktala je plaćeno 35,3 miliona evra koliko je i bilo predviđeno. Preuzete akcije su uknjižene, i postale su direktno vlasništvo Nektara, navodi se u saopštenju.

Zvaničnom preuzimanju Fruktala predhodilo je dobijanje svih neophodnih saglasnosti komisija za zaštitu konkurencije tržišta na kojima nastupaju obe kompanije: Slovenije, Srbije, BIH, Makedonije i Crne Gore.

„Obzirom da se bliži kraj godine, konsolidovani prihod kompanije Nektar i Fruktal na kraju 2011. godine je prema planiranom i očekivanom prihodu oko 140 miliona evra“, istakla je uprava Nektara.

Tim preuzimanjem je, kako se podvlači, kompanija iz Bačke Palanke postala ubedljivo najveći proizvođač sokova, nektara i napitaka u celom regionu. Zvaničnim preuzimanjem Fruktala, Nektar planira da uloži u dalji rast i razvoj tog slovenačkog proizvođača sokova i njegovo širenje u regionu i šire. podeli vest sa prijateljima: