Vojvodina i Bretanja jačaju regionalnu saradnju

PinterestFacebookTwitterShare

U okviru buduće regionalne saradnje Vojvodine i Bretanje, prednost će biti data poljoprivredi i prehrambenoj industriji, privrednim grana po kojima su obe regije prepoznatljive, rečeno je danas u Novom Sadu prilikom potpisivanja memoranduma o razumevanju između naše pokrajine i tog francuskog regiona.

Tim dokumentom, koji su potpisali predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić i potpredsednik Regionalnog veća Bretanje Mišel Moren, predviđeno je i jačanje odnosa dveju regija i u turizmu, međuuniverzitetskoj i kulturnoj saradnji, kao i u privlačenju francuskih investicija.

U tom pogledu je za Srbiju u celini veoma značajno nedavno otvaranje Kancelarije Vojvodine u Briselu jer će ta institucija, u neposrednim kontaktima sa kancelarijom Bretanje u sedištu EU, omogućiti efikasnije veze sa budućim investitorima, saglasili su se Pajtić i Moren.

Delegaciji Bretanje će, u okviru boravka u Vojvodini, u susretu sa privrednicima biti predstavljene mogućnosti agrobiznisa u pokrajini i potencijali za investiranje.