Za rekonstrukciju mosta na Toplici 20 miliona dinara

PinterestFacebookTwitterShare

Ministarstvo za infrastrukturu Srbije izdvojilo je 20 miliona dinara za rekonstrukciju mosta na reci Toplici, na magistralnom putu Niš-Priština, kod Kuršumlije.  
 
Radovi na rekonstrukciji tog mosta će izvoditi građevinsko preduzeće „Mostogradnja“ i oni će početi odmah posle Nove godine. Dok traju radovi saobraćaj će biti usmeren obilaznim putevima.   „Radi se o mostu koji je sagrađen 2000. godine pošto je stari porušen u NATO bombardovanju“, kazao je zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević.  

On je naglasio da je ministarstvo odluku o rekonstrukciji mosta donelo nakon što je on letos znatno oštećen, pošto je pukla betonska ploča i na sredini mosta se otvorila ogromna rupa koja je privremeno sanirana.  
 
Stručnjaci iz Instituta za puteve i „Puteva Srbije“, ustanovili su tada da je betonska ploča popucala celom dužinom objekta.  
 
„Most jeste rizičan jer preko njega svakodnevno prolaze šleperi koji voze tešku robu na Kosovo. On nije sposoban da trpi veliko opterećenje i rekonstrukcija je neophodna. Radi se o jednom od najvećih mostova u opštini Kuršumlija“, kazao je Dejan Milošević.   Inače, most na reci Tolici se u Kuršumliji popularno zove „Mrkonjićev most“, jer ga je u saobraćaj 2000. godine pustio direktor Direkcije za obnovu i izgradnju zemlje Milutin Mrkonjić.