Poljoprivrednicima šest miliona dinara

PinterestFacebookTwitterShare

Članovi poljoprivrednih udruženja dobili su pomoć opštine Paraćin u vrednosti od 6 miliona dinara. Oni su se opremili različitim vrstama mehanizacije.


Više od 400 članova, okupljenih u 23 registrovana poljoprivredna Udruženja, dobili su pomoć od opštine Paraćin u visini od 6 miliona dinara za nabavku opreme koja im je potrebna, izjavio je danas za Tanjug predsednik opštine Saša Paunović. 
 

Oni su, kako je precizirao, kupili različitu vrstu mehanizacije plugove, drljače, sejačice, rasipače đubriva, opremu za navodnjavanje muzilice… i time sebi znatno olakšali poslove i unapredili proizvodnju. 

Opština je Udruženjima dala bespovratna sredstva, a da bi neko od poljoprivrednika dobio novčanu pomoć mora da bude član Udruženja. 
 

Lokalna samouprava osigurava 40 odsto bespovratnih sredstava,a članovi Udruženja 60 odsto od vrednosti kupljene mehanizacije.Ovo nisu mala sredstva koja su podeljena seljacima tokom godine pošto naša opština ne spada u velike razvijene sredine ,objasnio je Saša Paunović. 

Uz ova sredstva, dodao je Paunović, udruženim poljoprivrednicima lokalna samouprava dala je i bespovratna sredstva za regresiranje osiguranja useva i plodova u visini od 20 odsto ukupnog iznosa premije, za nabavku priplodnog materijala, pčelinjih matičnjaka i ramova što iznosi dodatnih 25 miliona dinara.