LG i Intel potpisali strateški ugovor o korišćenju WiDi tehnologije

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanije LG Electronics (LG) i Intel potpisale su  strateški ugovor o korišćenju Intel® Wireless Display (WiDi) tehnologije.
 


 
Od početka 2012. godine Intel WiDi servis će, po prvi put u industriji televizora, biti ugrađen na modelima LG CINEMA 3D Smart televizora. Intel WiDi je interfejs za bežičnu konekciju, koji omogućava simultanu projekciju sadržaja visokog kvaliteta sa notebook računara i drugih eksternih mobilnih uređaja na televizore, projektore ili monitore.
 
„Kroz ovo partnerstvo, korisnici LG CINEMA 3D Smart televizora moći će da na jednostavniji i lakši način dođu do kvalitetnijeg sadržaja“, izjavio je Seog-ho Ro, viši potpredsednik poslovne jedinice za televizore u okviru kompanije LG Home Entertainment. „Intel WiDi tehnologija je još jedan od razloga zbog kojih su naši CINEMA 3D Smart televizori ispred konkurencije.“
 
„WiDi tehnologija ima za cilj da korisničko iskustvo učini još boljim, pametnijim i jednostavnijim“, izjavio je Hee-Sung Lee, menadžer Intel Koreje. „Kroz saradnju sa kompanijom LG, želimo da korisnicima omogućimo da iskuse sve prednosti ove tehnologije, a da ne moraju da kupuju dodatne spoljašnje adaptere.“
 
Pored toga što omogućava deljenje postojećeg sadržaja sa vaših računara, Intel WiDi tehnologija pruža mogućnost prenosa internet sadržaja na televizore, projektore i monitore. Tako korisnici mogu da gledaju, na primer, video snimke sa YouTube kanala na impresivnim CINEMA 3D ekranima visoke rezolucije, i to bez gomile zamršenih kablova.
 
Intel WiDi ne zahteva postojanje aktivne bežične internet ili WiFi konekcije kako bi se sadržaj prenosio između eksternih mobilnih uređaja i CINEMA 3D Smart televizora. HDMI i USB kablovi koji su bili neophodni za povezivanje uređaja, sada postaju prošlost.
 
Takođe, Intel WiDi tehnologija neće blokirati rad vašeg mobilnog uređaja tokom prenosa sadržaja u realnom vremenu. Korisnici mogu raditi sve operacije na svojim notebook računarima i tabletima dok se sadržaj simultano prenosi na CINEMA 3D televizore.

Zajedničku premijeru ove napredne tehnologije na najsavremenijim Smart televizorima, LG Electronics i Intel imaće na Sajmu potrošačke elektronike (Consumer Electronics Show – CES) u januaru 2012. godine.