Poznati dobitnici UNS-ovih nagrada

PinterestFacebookTwitterShare

Novinari: Branka Otašević, Ivica Milosavljević, Bora Otić i Kosta Gavrić, jedni su od dobitnika UNS-ovih godišnjih nagrada.


Dugogodišnja novinarka „Politike“ Branka Otašević i urednik fotografije u nedeljniku NIN Branko Belić dobitnici su nagrade Udruženja novinara Srbije za životno delo, saopšteno je danas iz UNS-a.

Nagrada za uređivanje „Dimitrije Davidović“ pripala je veb sajtu njuz.net, a dobitnik priznanja „Bogdan Tirnanić“ za najbolji komentar je kolumnista dnevnih listova „Danas“ i „Politika“ Cvijetin Milivojević. 

Laureat nagrade „Žika M. Jovanović“ je publicista Budimir Potočan, autor knjige „Od lokalne do globalne informacije – Multidiscliplinarno istraživanje“. 

Priznanje „Laza Kostić“, u kategoriji reportaža dodeljeno je novinaru RTV Vojvodina za emisiju „Petkazanje“ Bori Otiću, a za vest i izveštaj dopisniku RTS iz Kraljeva Kosti Gariću za izveštavanje o događajima na severu Kosova. 

Nagrada je u kategoriji fotografije i televizijskog snimka pripala snimateljima dopisništva RTS-a iz Kraljeva Nenadu Dimitrijeviću i Zoranu Sariću. 

Zlatnu povelju UNS-a za doprinos razvoju novinarske organizacije dobio je televizijski novinar, trenutno u Atlas media grupi, Ivica Milosavljević, koji je na mestu predsednika Izvršnog odbora UNS-a proveo dva mandata.