Rupe na Temerinskom mostu posle renoviranja

PinterestFacebookTwitterShare

Temerinski most, s kojeg su se radnici povukli pre samo tri nedelje, u katastrofalnom je stanju – spojevi asfalta su se razdvojili, a na središnjem delu vidljive su rupe prečnika i do 20 centimetara.
 
Jedino objašnjenje u “Putevima Srbije” za to što je most uništen jeste da je to verovatno posledica prometa vozila. Pitanja “Blica” o tome kakav je materijal korišćen, zašto odgovarajući parametri nisu uzeti u obzir i da li će biti istrage zbog čega se dogodilo ovako nešto, ostala su bez odgovora.
 
U Zavodu za izgradnju grada, pak, kažu da radovi na asfaltiranju mosta, koji su povereni novosadskom “Putu”, nisu u potpunosti završeni. Odloženi su za proleće, kako se ne bi desilo da asfalt propadne zbog niskih temperatura, objašnjavaju u ZIG-u. Prema rezultatima prvog nadzora, oštećenja koja su vidljiva golim okom ne bi trebalo da izazovu probleme tokom zime, a prema mišljenju stručnjaka u Zavodu za izgradnju grada, ni prodiranje vode u dublje slojeve mosta, u kojeg su uloženi milioni, nije moguće.
 
Radove na mostu, koji su trajali skoro tri meseca, zajednički su platili “Putevi Srbije” i Zavod za izgradnju grada, a prva procena kaže da su koštali oko 47 miliona dinara.