Fali još 172 inženjera šumarstva

PinterestFacebookTwitterShare

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede na svom sajtu ostavilo je spisak inžinjera šumarstva koji su položili testove za posao.


Testiranje su položili svi kandidati koji su osvojili 15 i više poena na testu znanja, 10 i više poena na testu opšte kulture i oni koji su ispunili kriterijume na testu psihološke procene.

Tako se na spisku ministarstva nalazi 228 kandidata koji su prošli testiranje za posao. Inače, ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Srbije Dušan Petrović najavio je početkom decembra da će u 2012. godini oko 400 nezaposlenih inženjera šumarstva dobiti posao po ugovoru i da će raditi na premeru privatnih šuma i pomagaće njihovo održavanje.

Nezaposleni inženjeri šumarstva koji su položili testove, kako se naglašava u saopštenju biće angažovani na poslovima inventure privatnih šuma u Srbiji.

On je tada kazao da je u predlogu budžeta tog ministarstva predviđeno da u narednoj godini Vlada Srbije finansira taj projekat kako bi se što bolje iskoristio potencijal od 2,25 miliona hektara šuma koje ima Srbija.