Posle 16 godina završena izgradnja Elektrotehnićke škole

PinterestFacebookTwitterShare

Elektrotehnička građevinska škola u Jagodini, čija je izgradnja počela pre 16 godina, završena je sredstvima zajma Evropske investicione banke (EIB) i lokalne samouoprave i biće učenicima i profesorima predata 28. decembra.
 
„Stručna komisija je danas izvršila tehnički prijem zgrade“, izjavio je načelnik Odeljenja društvenih delatnosti Skupštine grada Jagodine Marinko Kiklić.
 
Ministar prosvete Žarko Obradović i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković – Palma, su 23. februara u Jagodini potopisali protokol o završetku izgradnje ETGŠ u Jagodini.
 
„Za građevinske radove škole EIB je izdvojila 640.000 evra, a za opremu još 300.000 evra, tako da će ta suma biti blizu milion evra, što u ovo vreme ekonomske kriza ima itekako veliku vrednost“, rekao je tada Obradović.
 
„Završetkom izgradnje ETGŠ u nju će biti preseljeni đaci koji sada koriste prostor Pedagoškog fakulteta, i tako i fakultetu i ovoj školi stvoriti bolje uslove rada“, rekao je Marković.
 
Reč je o finansijskom ugovoru koji su Republika Srbija i EIB zaključile 8. juna 2010. godine (Program modernizacije škola FINO) koji je retifikovan u Narodnoj skupštini.
 
Zgrada buduće Elektrotehničke građevinske škole je površine 2.200 kvadratnih metara. Izgradnja je započeta 1995. godine i stavljena pod krov 1998. godine, kada je stala zbog nedostatka sredstava.