DHL dobio nagradu za 20 godina poslovanja

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija DHL dobila je godišnju jubilarnu nagradu Privredne komore Srbije za 20 godina uspešnog poslovanja na našem tržištu. Tradicionalne nagrade  Privredne komore Srbije, dodeljuju se od 1969. godine u tri kategorije: najuspešnije preduzeće, najuspešniji preduzetnik i jubularna nagrada za uspešno poslovanje.
 
„Izuzetno nam je drago da smo i od Privredne komore Srbije prepoznati kao kompanija koja već dve decenije uspešno posluje na srpskom tržištu. Trenutno DHL u Srbiji zapošljava više od 170 zaposlenih i svojim uslugama pokriva celu teritoriju zemlje. Ove godine, ostvarili smo prihod koji je premašio i planove i očekivanja, jer je za oko 15 odsto veći u odnosu na prošlu godinu. Prognoza za sledeću godinu zasniva se na ukupnom sagledavanju situacije, tendencijama kompanije na globalnom nivou i na strukturi klijenata na domaćem tržištu. Na osnovu tih parametara projektovali smo rast koji je između ostalog zasnovan na poslovnom uspehu i razvoju naših klijenata.  Zato je ova nagrada i obaveza da nastavimo da i dalje budemo lideri u domenu transporta i logistike, i kroz pružanje ovih usluga podržavamo naše privrednike“, izjavio je Darko Babić generalni direktor DHL-a u Srbiji.
 
Da podsetimo, DHL u Srbiji počeo je sa radom 1983. godine preko kompanije Transjug, a 1991. godine osnovana je domaća kompanija DHL International Beograd d.o.o. sa 100 % stranim kapitalom. Za dvadeset godina rada u Srbiji DHL je investirao više od 20 miliona evra, transportovao preko 6 miliona pošiljaka težine od preko 12 milona tona. DHL je u Srbiji najavio 3 strateška cilja do 2020 godine: “Pojednostavljenje usluge za korisnike, pružanje usluge koja obezbeđuje najviše ekološke standarde i ponuda palete usluga kojom se omogućava najmoderniji transport robe i logistička rešenja“.  
 
Osim DHL-a nagrade je dobilo još 64 preduzeća i pojedinaca, a uručio ih je generalni sekretar Privredne komore Srbije Goran Jevtić. Godišnja Nagrada Privredne komore Srbije dodeljuje se za izvanredni doprinos razvoju i unapređenju privrede Srbije za dugogodišnji uspešan rad u privredi i doprinos u informisanju o radu privrede.