Izmena saobraćaja na Gazeli tokom vikenda

PinterestFacebookTwitterShare

Zbog obavljanja testa opterećenja na nizvodnoj strani mosta Gazela, u smeru od Niša ka Šidu, saobraćaj će na toj polovini mosta biti potpuno obustavljen u subotu i nedelju, od 23.00 do 05.00 sati, saopštili su „Putevi Srbije“.

Saobraćaj će se odvijati samo uzvodnom polovinom mosta, u smeru od Šida ka Nišu, dvosmerno, desnom i srednjom saobraćajnom trakom. Saobraćaj koji se odvija u suprotnom smeru, odvijaće se levom saobraćajnom trakom.

Vozači će prebacivanje sa nizvodne strane na uzvodnu i ponovno vraćanje na nizvodnu stranu da obave na službenom prolazu ispred Mostarske petlje, a na svoju stranu autoputa će moći da se vrate na službenom prolazu ispred Sava Centra.

Biće zatvorena i sva uključenja i isključenja sa nizvodne strane mosta Gazela – uključenje na most sa Trolejbuskog mosta u smeru od Topčiderske zvezde, uljučenje na most iz Ulice kneza Miloša iz pravca centra grada, uljučenje iz Bulevara Vojvode Mišića iz pravca Sajma, uljučenje iz Savske ulice iz pravca Železničke stanice, isključenje sa mosta Gazela u Ulicu Vladimira Popovića ka Starom Savskom mostu, isključenje sa mosta u Ulicu Vladimira Popovića ka Ulici Jurija Gagarina i uključenje ispred Sava Centra.

Ukida se i stajalište Mostar u smeru ka Šidu, kao i stajalište Sava Centar u istom smeru.
 
Vozači koji žele da se uključe na most Gazela sa Trolejbuskog mosta iz pravca Topčiderske zvezde, Ulice kneza Miloša iz pravca centra grada, Bulevara vojvode Mišića od Sajma i iz Savske ulice iz pravca Železničke stanice to mogu uraditi vraćanjem preko raskrsnice Donjosavske ulice ispod mosta Gazela do petlje Hitna pomoć i sa nje uključivanjem na autoput prema Šidu, ili da se usmere ka Starom Savskom ili Brankovom mostu.

Vozači koji se žele isključiti sa mosta Gazela na levoj obali Save mogu to uraditi na prvom isključenju na petlji Arena.

„Putevi Srbije“ apeluju na sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju, prilagode brzinu kretanja postojećim uslovima i povedu računa o bezbednosti radnika koji izvode radove.