Azerbejdžan zainteresovan za seme, mleko i slatkiše iz Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Srbija i Azerbejdžan imaju značajne mogućnosti za unapređenje saradnje u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, a očekuje se da će već početkom 2012. biti zabeleženi prvi rezultati u izvozu, izjavio je ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Ministar Petrović, koji danas završava dvodnevnu posetu Azerbejdžanu, rekao je za Tanjugu kako instituti iz Srbije imaju mogućnost za prodaju semenske robe na tržištu te zemlje, a šanse za izvoz imaju i mlekarska i konditorska industrija.

Petrović se sastao sa ministrom poljoprivrede te zemlje Ismatom Abasovovim kao i ministrom ekonomskog razvoja Šahinom Mustafajevim, a kako je preneo, tema susreta bilo je otvaranje novih mogućnosti ekonomske saradnje Srbije i Azerbejdžana I razvoj spoljnotrgovinskih odnosa dve zemlje.

„Najviše smo razgovarali o velikim mogućnostima koje srpska poljoprivreda i prehrambena industrija imaju… mislim da ćemo sledeće godine imati prve rezultate koji bi trebali da budu iskazani u otvaranju novih izvoznih mogućnosti“, naglasio je Petrović.

Ministar je kazao da je poseta značajan korak u sklopu veoma dobrog razvoja politickih i ekonomskih odnosa između Srbije i Azerbejdžana, i da misli da će već u prva tri meseca 2012. biti realizovani prvi ugovori u oblasti poljoprivrede i trgovine.