Završena prva faze izgradnje akva parka „Petrolend“

PinterestFacebookTwitterShare

U Vladi Vojvodine održana je prezentacija završene prve faze izgradnje akva-parka u Bačkom Petrovcu kojoj su prisustvovali pokrajinski sekretar za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin, republički poslanik Pavel Marčok, pokrajinski poslanik Jan Buhaš i Jan Brtka, direktor „Akva-term investa“, preduzeća koje sa partnerima iz Slovačke, vodi ovu investiciju, vrednu ukupno 20 mil EUR.

Prema rečima Jana Brtke, kompletno je završena prva faza „Petrolenda“, što podrazumeva sve letnje bazene i sadržaje na otvorenom.

– Svi tobogani, relaks bazen, bazen sa talasima, brzaci i kompletna spoljna infrastruktura na 8,5 hektara je spremna i u funkciji. S obzirom na to da je u svim bazenima termalna voda, nadamo se da ćemo prve posetioce imati i pre početka letnje sezone. Istovremeno sa otvaranjem prve faze, uporedo ćemo raditi na izgradnji druge, koja podrazumeva dogradnju olimpijskog bazena, bungalova i kompletnog zatvorenog dela, dok smo u trećoj fazi predvideli izgradnju hotelskog smeštaja i tada će naša ponuda biti kompletna, a „Petrolend“ će postati najveći akva-park u Evropi – kaže Jan Brtka.

Prema njegovim rečima, veliki doprinos rekordnoj brzini izvođenja radova i dobijanja dozvola, mnogo je doprinela podrška svih nivoa vlasti, od lokalne samouprave i pokrajinske administracije, do republičkih organa.

– U prvoj fazi, akva-park će zaposliti oko 130 ljudi, a po završetku svih faza, imaće oko 500 zaposlenih i zbog toga je Vlada Vojvodine podržala ovaj projekat još dok je bio u fazi ideje. Još je važnije to što će „Petrolend“ znatno promeniti sliku, ne samo Bačkog Petrovca, već i ovog dela Vojvodine, kao turistički centar sa regionalnim značajem – rekao je Miroslav Vasin, koji je istovremeno pohvalio investitora za postignute rezultate u roku od samo dve godine, kada je cela priča bila samo na papiru.

Prema rečima Jana Bohuša, pokrajinskog poslanika iz Bačkog Petrovca, istorija razvoja ovog mesta definitivno će moći da se podeli na period pre i nakon izgradnje akva-parka.

– Rezultati ove investicije tek će se narednih godina osetiti u Bačkom Petrovcu, gde se trenutno rade edukacije zainteresovanih da naprave korist od akva-parka. S obzirom na atraktivnost i kapacitet „Petrolenda“od desetak hiljada kupača, sigurno ćemo svakodnevno u Bačkom Petrovcu imati veliki broj gostiju iz celog regiona. Jedan deo posetilaca sigurno će biti zainteresovan i za smeštaj i višednevni boravak, pa se i u tome vidi šansa lokalnog stanovništva da zaradi – rekao je Bohuš.