Rekonstruisana trafo stanica Novi Sad 7

PinterestFacebookTwitterShare

Preduzeće Elektrovojvodina danas je pustilo u rad rekonstruisanu transformatorsku stanicu „Novi Sad 7“, čija vrednost iznosi oko 140 miliona dinara.

 
U trafo-stanicu instalirana je savremena oprema, a ugradnjom novog energetskog transformatora stvoreni su preduslovi za razvoj privrede i stambeno-poslovnih sadržaja koji gravitiraju ka teritoriji Južnog Telepa i Somborskog bulevara. Trafostanice nivoa 110 kilovata su najveći objekti kojima upravlja Elektrovojvodina, pa je njihova rekonstrukcija od ključnog značaja za funkcionisanje ukupnog elektroenergetskog sistema Elektrovojvodine.
 
„Rekonstruisana transformatorska stanica „Novi Sad 7″, jeste nešto najvrednije što je Elektrovojvodina, na početku zimske sezone, mogla Novosađanima da pokloni“, poručio je direktor tog preduzeća Tihomir Simić.
 
Trafostanica „Novi Sad 7“ je izgrađena početkom devedesetih godina, a oprema koja je u to vreme nabavljena kvalitetom ne zadovoljava standarde uobičajeno nabavljane opreme za trafostanice u zemlji.
 
Kako je danas najavljeno, otvaranjem i puštanjem u rad i eksploataciju ovog objekta započet je četvoromesečni ciklus puštanja u rad objekata istog ranga na više lokacija širom Vojvodine. Nijedan takav objekat u Novom Sadu nije izgrađen već 20 godina, ističu nadležni u Elektrovojvodini.