UNS dodelio godišnje nagrade

PinterestFacebookTwitterShare

Dobitnici nagrade za životno delo Udruženja novinara Srbije su novinarka „Politike“ i TV kritičarka Branka Otašević, i fotograf i urednik fotografije u nedeljniku NIN, Branko Belić.
 
Dobitnici nagrade „Laza Kostić“ koja se dodeljuje po novinarskim žanrovima, su: u kategoriji reportaža Bora Otić, novinar RTV Vojvodine za emisiju „Petkazanje“, u kategoriji vest i izveštaja Kosta Garić, dopisnik RTS iz Kragujevca za izveštavanje sa severa Kosova i u kategoriji fotografije i televizijskog snimka, Nenad Dimitrijević i Zoran Sarić, snimatelji dopisništva RTS iz Kraljeva.

Dobitnik nagrade „Bogdan Tirnanić“ za najbolji komentar ili kolumnu, je Cvijetin Milivojević, kolumnista dnevnih listova „Danas“ i „Politika“.

Nagrada „Žika M. Jovanović“ za publicistiku, pripala je Budimiru Potočanu, autoru knjige „Od lokalne do globalne informacije – Multidisciplinarno istraživanje“.

Zlatnu povelju UNS-a za doprinos razvoju novinarske organizacije dobio je Ivica Milosavljević, televizijski novinar, a godišnja nagrada za uređivanje „Dimitrije Davidović“, pripala je veb sajtu Njuz.net.