MK Group preuzela akcije Carnex- a

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija MK Group otkupila je putem ponude za preuzimanje dodatnih 5,24 odsto kapitala Carnex-a i sada je vlasnik 98,16 odsto akcija ove mesne industrije iz Vrbasa, saopštila je ova kompanija.
 
Za preuzimanjem 85.589 ili 5,24%, akcija, MK Group je platitila oko 200 miliona dinara. Akcionari koji su posedovali akcije Carnexa, prihvatili su ponudu od 2.325 dinara za akciju.
 
– Ovako veliki odziv, gde je 74 odsto preostalih akcionara prihvatilo da proda svoje akcije po ponuđenoj ceni od 2.325 dinara za akciju, govori da su zadovoljni ponudom i uslovima preuzimanja. Poređenja radi, dan pre objavljivanja Namere o preuzimanju akcija Carnexa od strane MK Group-e cena akcija na berzi je iznosila 1.680 dinara – saopštili su iz službe za odnose sa javnošću MK Group, dodajući da je maja 2009. cena akcija Carnex-a iznosila 695 dinara za akciju.
 
MK Grupa je ponudu za preuzimanje Carnex-a objavila zajedno sa brokerskom kućom M&V Investments, Carnex holdingom iz Vrbasa i firmom Ašmor Carnex limited sa Kajmanskih ostrva, s kojima zajedno poseduje 92,92 odsto akcija vrbaške industrije mesa. Trenutno, prema podacima Beogradske berze, ova kompanija koja zapošljava oko dve hiljade radnika, vredi oko 36,5 miliona evra.
 
Kompanija MK Group se strateški orijentisala na poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju imajuću u vidu rastuću potražnju za hranom i prehrambrenim proizvodima. Carnex se uklapa u postojeću proizvodnu delatnost MK Group, gde se očekuje ostarivanje sinergetskog efekta, nastavak dobrog pozicioniranja ovog uglednog brenda na domaćem tržištu, kao i proboj Carnex-ovih proizvoda u evropske i svetske okvire, što će dodatno uticati na usklađivanje proizvodnje sa najvišim svetskim standardima u prehrambrenoj industriji.