„Lafarge“ ulaže 2 miliona evra u razvoj Beočina

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija Lafarge Beočinska fabrika cementa i opština Beočin potpisali su juče sporazum o saradnji prema kojem se kompanija obavezala da će nastaviti svoja ulaganja u lokalnu zajednicu.
 
 
Potpisani sporazum podrazumeva da će kompanija Lafarge u narednih pet godina investirati 2.050.000 evra u razvoj lokalne zajednice, poboljšanje uslova života građana,  održavanje dostignutog nivoa sportskog i kulturnog života, kao i stvaranje povoljnije klime za privlačenje investitora u beočinskoj opštini.
 
Direktor Lafarge Srbija, Kostin Borc, naglasio je da je saradnja sa lokalnom zajednicom od dolaska ove kompanije u našu zemlju bila snažna i da u vreme krize nastavljaju sa aktivnim ulaganjem u konstantni razvoj zejdnice u kojoj posluju.
 
Predsednik opštine Beočin, Bogdan Cvejić, nakon potpisivanja sporazuma istakao je njegovu važnost koja se ogleda u mogućnosti realizacije svih planiranih  aktivnosti  u lokalnoj zajednici kroz obezbeđeno punjenje budžeta. „Posebno je važna  činjenica da  ćemo zajedno nastaviti  da radimo na stvaranju novih radnih mesta kroz opremanje Beočin biznis-parka i drugih industrijskih zona,” istakao je Cvejić. 

Lafarge BFC je u beočinsku opštinu investirala 3,5 miliona evra kroz devetogodišnji rad Fonda za realizaciju Socijalnog programa, ali to nije bio jedini vid podrške, nego je pomagala i direktnim donacijama  koje su imale za cilj poboljšanje uslova života i razvoj lokalne zajednice, od kojih su najznačajniji „Beočin biznis-park“ , rekonstrukcija regionalnog puta Beočin – Sremska Kamenica, izgradnja Sportskog centra i „Trga mladosti“, renoviranje škola, obnova i zaštita kulturnih i verskih objekata i brojni drugi.