(FOTO) Za vikend otvaranje hotela „Stara Planina“

PinterestFacebookTwitterShare

Hotel „Stara Planina“, koji je izgrađen u rekordnom roku od 16 meseci, svečano će biti otvoren 25. decembra. Hotel se nalazi na Jabučkom Ravništu, jednom od najlepših mesta Stare planine koju obuhvata teritorija opštine Knjaževac.

Vlada Srbije je preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja podržala realizaciju ovog projekta ulaganjem oko 30 miliona evra u infrastrukturu najveće investicije u sektoru turizma, koja pored promovisanja Stare Planine kao turističke destinacije, ima i veliki značaj za ekonomski razvoj čitavog područja.

Izgradnja kompletnog kompleksa hotela „Stara planina“, koja je realizovana u rekordnom roku za nepunih 16 meseci, predstavlja prvi „grinfild“ projekat u okviru razvoja planinskog turizma u Srbiji u poslednjih 20 godina.

U okviru projekta izrađena je i prva ski gondola u Srbiji koja će omogućiti prevoz skijaša do vrha Babin zub odakle polaze ski staze ukupne dužine 13 kilometara.

Prema međunarodnim hotelskim standardima „Stara planina“ Hotel i Spa, imaće četiri zvezdice, a otvaranje ovog hotela predstavlja prvu fazu u razvoju budućeg planinskog „SP resorta“, u čijem je okviru predviđena izgradnja još šest hotela apartmanskog tipa za koje već postoje urbanistički planovi.