Obustavljena izgradnja Pelješkog mosta

PinterestFacebookTwitterShare

Nakon što su poreski obveznici izdvojili više od 200 miliona kuna za Pelješki most, projekat je obustavljen. Prioriteti su promenjeni i procenjeno je da je most kopno-Pelješac više nije prioritet, a autoput do Dubrovnika će se graditi kroz teritoriju Bosne u Hercegovine.
 
Slika gradilišta s obe strane kanala u Komarnoj i Brijesti nije se mijenjala posednjih godinu dana. Probijeni pristupni putevi i središnji plato, izgrađena betonara i dokovi kao i dva stuba mosta čakaju neka bolja vremena.
Do sada su utrošeni milioni u takozvani papirnati deo gradnje: elaborate, idejne projekte, glavne projekte, studiju uticaja na okolinu.

Radovi na gradilištima u Komarnoj i Brijesti počeli su prije četiri godine. Dok je bio premijer, Ivo Sanader je nekoliko puta otvarao radove i dolazio u obilazak gradilišta, a Jadranka Kosor nikada.

Bilo je predviđeno graditi most dužine 2,4 kilometra s rasponom od 568 metara. Međutim, gradilište nikada nije oživjelo. Kako se neslužbeno doznaje, povukli su se i radnici Hidroelektre koji su tijekom ove godine osiguravali “hladni pogon”. Sada su na gradilištu ostala samo dva čuvara i upornjaci mosta, koji strše s obiju strana Neretvanskoga kanala.