Do marta 2012. Smederevska Palanka dobija sportski centar

PinterestFacebookTwitterShare

Do marta 2012. godine, na 55 ari biće izgrađen sportski centar u Smederevskoj Palanci.

U sportski centar u Smederevskoj Palanci kompanija Kolonija 11421, uložiće blizu milion evra. Dušan Milojević, direktor pomenute firme u razgovoru za internet portal eKapija kaže da su se za ovaj grad odlučili jer je ideja bila da sportski centar bude izgrađen u mestu koje ne poseduje sličan objekat.

Budući centar imaće tri balon hale, izgrađene od drvene konstrukcije. Za natkrivanje biće upotrebljeno posebno nemačko platno, do sada nekorišćeno u jugoistočnoj Evropi, koje za potrebe hala u Smederevskoj Palanci isporučuje beogradska firma ArTech. „Hale će biti nejednakih veličina i neobičnog izgleda, jer je ideja projektnog tima bila da neobičnim izgledom odstupe od klasičnih oblika u kojima se ovakve hale inače prave.“
 
Prema Milojevićevim rečima prva od tri hale, biće prekrivena veštačkom travom i služiće samo za mali fudbal. Druga hala će imati multifunkcionalnu podlogu i biće na raspolaganju košarkašima, odbojkašima, rukometašima, dok je treća namenjena isključivo za tenis i biće prekrivena veštačkom travom u boji šljake.
 
Osim balon hala, u okviru kompleksa nalaziće se mini pič teren za mali fudbal na otvorenom i kafić površine 200m2. Kako bi najmlađi posetioci uživali, gostima će biti na raspolaganju i savremeno opremljena igraonica za decu. Na preostalom delu komleksa, površine oko 70m2, predviđeni su lokali čija namena, prema rečima Milojevića, još nije poznata ali će „verovatno biti izdavani tako da se uklope u sportsku priču“.
 
Projekat budućeg kopleksa izradio je beogradski Arhiram, a ista kompanija potpisuje se i kao izvođač radova koji su započeli pre četiri meseca.