Otvoren hotel na Staroj planini

PinterestFacebookTwitterShare

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić otvorio hotel na Staroj planini u koji je država iz budžeta investirala više od 30 miliona evra.


On je naglasio da je to prva „grinfild investicija“ u domaći turizam u proteklih 20 godina.

„Izgradnja hotela na Staroj planini je dokaz da je novi početak moguć jer su iz ovog kraja sa područja opštine Knjaževac ljudi bežali, a danas se na putu ka hotelu nalaze nove kuće i restorani“, rekao je Ćirić.

Ministar ekonomije je ukazao da je hotel izgrađen za 13 meseci, a tu je i nova ski gondola koja će prevoziti skijaše do vrha Babin zub odakle se protezu i staze ukupne dužine od 13 kilometara. Na stazama se nalazi i sistem za veštačko osnežavanje. 
 

Ćirić je istakao da od danas u Srbiji, osim zimskih centara na Kopaoniku i Zlatiboru postoji i treći na Staroj planini i najavo da će država i u 2012. nastaviti da investira u ovom kraju uprkos merama štednje i restrikcijama u bužetu. 
 

Hotel se nalazi na Jabučkom Ravništu na Staroj planini, ima 146 soba, 380 kreveta, ukupna korisna površina objekta je 26.000 metara kvadratnih, a u svom sastavu ima i velnes i spa centar.