Mišić: U 2012. nastavak izgradnje autoputeva kroz Srbiju

PinterestFacebookTwitterShare

Direktor „Koridora Srbije” Mihajlo Mišić najavio je da će u 2012. biti nastavljena izgradnja autoputeva na trasi Koridora 10 i budućeg Koridora 11 kroz našu zemlji, kao i priprema za gradnju autoputa od Pojata kod Ćićevca do Preljine kod Čačka kojim će biti povezana dva koridora.


Srbija je u ove godine dobila autoput kroz Vojvodinu završetkom deonica u dužini oko 88 kilometara od Horgoša do Novog Sada, kao i završetkom izgradnje novog mosta preko Dunava kod Beške, rekao je Mišić za Tanjug podsetivši da su dve deonice od po 10 kilometara kod Novog Sada i Subotice izgrađene još 2009.

Direktor „Koridora Srbije” je kazao da se tokom ove godine gradio autoput na oko 180 kilometara trase Koridora 10 po najvišim evropskim i domaćim standardima.

Mišić je naveo da je ova godina uprkos svim teškoćama bila uspešna, jer je na severu zemlje kompletno završeno 88 kilometara autoputa odnosno izgrađen poluautoput.

„Kao stručnjak, ne kao direktor, smatram da je to veliki uspeh, jer nigde nije bilo tako velikih građevinskih aktivnosti kao u Srbiji. Niko u okruženju nije sagradio 44 kilometra punog profila autoputa za ove dve godine”, istakao je direktor „Koridora Srbije”.

On je naveo da je na tom pravcu radio domaći konzorcijum, pa su se pare uložene u izgradnju autoputa slivale u našu privredu.

Evropski koridori podrazumevaju izgrađen autoput sa šest traka, a trasa Koridora 10 kroz našu zemlju se proteže na više od 800 kilometara na pravcima Šid – Beograd, Kelebija – Subotica, Horgoš – Beograd, Beograd – Niš – makedonska granica i Niš – Dimitrovgrad.