„DTD ribarstvo“ dobilo dozvolu za izvoz ribe i ribljih proizvoda u EU

PinterestFacebookTwitterShare

„DTD Ribarstvo“ je u decembru 2011. godine zvanično od Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede dobilo dozvolu za izvoz ribe i proizvoda od ribe u zemlje Evropske unije.


Komisija ovog Ministarstva utvrdila je da Fabrika za preradu ribe u Bačkom Jarku ispunjava sve uslove za izvoz na tržišta zemalja Evropske unije. Novoizgrađena Fabrika za preradu ribe u potpunostizadovoljava najstrože evropske standarde iz oblasti bezbednosti hrane, saopštila je firma „DTD Ribarstvo“.

– Zahvaljujući poslednjoj investiciji od oko 5 mil EUR, u februaru 2010. godine otvorena je najmodernija fabrika za preradu ribe u Srbiji, sa najsavremenijom opremom za obradu, preradu i pakovanje ribe. Fabrika za preradu ribe jedna je od najsavremenijih u Evropi i potpuno zadovoljava najstrože evropske standarde. Karakteriše je potpuna automatizacija proizvodnje i najviši stepen higijenske zaštite u svim fazama prerade ribe – rekao je ovim povodom predsednik kompanije Tomislav Đorđević.

Đorđević naglašava da izvozni potencijal ove grane privrede od više od 100 mil EUR do sada nije bio iskorišćen zbog nepostojanja privrednih subjekata u Srbiji koji zadovoljavaju uslove Evropske unije potrebne za izvoz ribe i proizvoda od ribe.

– Zahvaljujući ogromnim naporima vlasnika i zaposlenih, kao i uloženim sredstvima u tokom 2010. i 2011. godine, „DTD Ribarstvo“ je dobilo izvoznu licencu za EU i stvorilo preduslove za izvoz proizvoda od ribe na tržišta zemalja njenih članica. Inače, „DTD Ribarstvo“ poseduje i dozvolu za izvoz u zemlje Ruske Federacije – kaže Tomislav Đorđević.