Telegraph: Najbolji gadgeti 2011.

PinterestFacebookTwitterShare

Između mase novih gadget-a koji su se pojavili na tržištu u 2011. godini, po kvalitetu i popularnosti britanski „Telegraph“ izdvojio je kao najbolje Samsungov Galaxy S2, Amazon Kindle 4 i tablet iPad 2.
 
Uređaj godine ovog britanskog lista možda nije najinovativniji proizvod koji se pojavio tokom proteklih dvanaest meseci, ali kako se Galaxy S2 nametnuo kao najkompatibilniji mobilni telefon na tržištu poneo je titulu najboljeg. S2 se izdvojio po Android operacionom sistemu koji je brzo postao popularan među korisnicima, zavidnim tehničkim performansama, nešto većim ekranom od ostalih mobilnih telefona, a broj dodatihi aplikacija stalno raste. Kao dodatna prednost nameće se i cena ovog modela koji je prihvatljiva većem broju kupaca u odnosu na iPhone.
 
Amazon Kindle 4, nakon prošlogodišnjeg prethodnika koji je takođe bio među najpopularnijima na tržištu, ponovno je najpoželjniji gadget među konkurencijom. Tome je doprinela i činjenica da je  Kindle 4 jeftiniji, brži i jednostavniji za korištenje od prethodnih modela, a osim knjiga sada se na njemu mogu čitati i novine.
 
Iako iPad 2 nije u mnogo čemu drugačiji od svog prethodnika, snagom i lepotom osigurao je mesto najpopularnijeg tableta u 2011. godini i tako dodatno učvrstio Apple-ovu poziciju na tržištu. Svojim kapacitetom naterao je i proizvođače aplikacija na više inovativnosti jer do sada još nisu iskoristili sve njegove mogućnosti. Korisnici kažu da je koristiti iPad 2 futurističko iskustvo, a animacija je savršena. Zajedno sa bogatom ponudom iBooka i mnogim aplikacijama, iPad 2 je ispunio sva očekivanja.  O njegovoj raširenosti među korisnicima govori i činjenica da su proizvođači automobila počeli sa ugradnjom posebnih držača na sedištima upravo za ovaj urešaj.