Kinezi dokapitalizuju Agrobanku

PinterestFacebookTwitterShare

Velika kineska banka „Bank of East Asia“ (BEA), u vlasništvu porodice Li, treća po bogatstvu Kini, početkom sledeće godine dokapitalizovaće našu Agrobanku.
 
Banka će uložiti oko 100 miliona evra u nekoliko etapa, a sam proces dokapitalizacije zavisiće od odluke države.
 
BEA poseduje najrazvijeniju bankarsku mrežu u Kini sa 88 filijala, 62 centra „Supreme gold“ i šest finansijskih centara u samom Hongkongu, a aktiva banke je polovinom godine dostizala 77 milijardi američkih dolara. Van teritorije Republike Kine, BEA je prisutna u Severnoj Americi, Velikoj Britaniji, i jugoistočnoj Aziji. Globalno posmatrano, uključujućii Hongkong i ostatak Kine, BEA posluje u više od 220 organizacionih delova i zapošljava više od 12.000 ljudi.
 
BEA je poznata po širokom spektru komercijalnih bankarskih usluga u radu sa stanovništvom, pružanju finansijskih i osiguravajućih usluga različitim profilima klijenata. Svoje bankarske usluge usmeravaju na poslove sa privredom, lično bankarstvo, osiguranje i otpremnine.
 
Agrobanka spada u red srednjih banaka u Srbiji i zauzima 11. mesto na osnovu vrednosti bilansne aktive banaka, koje posluju na teritoriji Republike Srbije, a dokapitalizaciju banke najavio je i njen direktor Dušan Antonić pre nekoliko dana.