Mišić: Autoput na Koridoru 10 kompletan do 2015.

PinterestFacebookTwitterShare

Kompletan autoput na trasi Koridora 10 kroz Srbiju, prema rečima direktora “Koridora Srbije” Mihajla Mišića, biće završen do kraja 2015. godine.

On je na konferenciji za novinare, rekao da će istočni krak Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada biti završen do kraja 2014. godine, a južni krak od Leskovca prema makedonskoj granici do kraja 2015. godine, napomenuvši da će možda radovi biti okončani i pre toga.
 
Mišić je istakao da je južni krak Koridora 10 najteži za izgradnju autoputa i da će zbog toga taj deo biti završen poslednji, ali da su ti rokovi u skladu sa planovima koji su bili utvrđeni „još na početku“.
 
Mišić je rekao da se trenutno intenzivno izvode radovi na istočnom kraku Koridora 10 od Pirota do Dimitrovgrada, a da su na ostalim deonicama prema Nišu ili izvode pripremni radovi ili su tenderi u toku. Na južnom kraku se izvode radovi izmejdu Vranja i Bujanovca, odnosno na deonici od Donji Neradovac – Srpska Kuća. Mišić je dodao da se intenzivno odvijaju i radovi na obilaznici oko Beograda – petlji Batajnica, autoputu od Batajnice do Dobanovaca, mostovima i tunelu Straževica.
 
Generalni drerektor Puteva Srbije Zoran Drobnjak je rekao da bi cela obizlaznica oko Beograda trebalo s punim profilom da bude završena do kraja 2013.