Poljoprivrednici traže povlačenje prijava

PinterestFacebookTwitterShare

Udruženje poljoprivrednika „Paori Crepaja“ uputilo je danas pitanje nadležnima da li će protiv policajaca koji su juče protestovali ispred Vlade Srbije biti podnete prekršajne prijave zbog blokade saobraćaja.

To udruženje protestovalo je zbog toga što njihovim članovima ovih dana stižu prekršajne i krivične prijave zbog proletošnjeg protesta i izrazilo očekivanje da će prijave biti povučene. 

„Zašto se ne poštuje džentlmenski sporazum da vojvođanski paori neće biti procesuirani. Ako smo svi jednaki pred zakonom, hoće li policajci koji su protestovali ispred Vlade Srbije i izazvali višečasovnu blokadu saobraćaja dobiti takve prijave“, navodi se u saopštenju. 

Udruženje poljoprivrednika je navelo da razume protest Nezavisnog sindikata policije, uz ocenu da njihov protest pokazuje da nisu svi jednaki, jer je policijskom sindikatu, kao i mnogima drugima, dozvoljeno da protestuje ispred zgrade Vlade Srbije. 

„U centru Beograda može da se okupi ko god želi. Svi sem vojvođanskih paora, kojima proletos nije dozvoljeno ni da uđu u Beograd“, navodi se u saopštenju.