Saradnja Elektrovojvodine sa Motorolom i Mihajlom Pupinom

PinterestFacebookTwitterShare

Preduzeće Elektrovojvodina danas je potpisalo novi ugovor sa kompanijom Motorola vredan oko dva miliona evra, radi druge faze modernizacije telekomunikacionog sistema radioveza.

 
Kako se navodi, novi sistem će biti u upotrebi za godinu dana, a ugovor predviđa isporuku opreme za potrebe Elektrodistribucija Pančevo, Subotica i Novi Sad, odnosno radiostanice, radiolinkove i opremu za 13 dispečerskih centara. 

Ugovor sa Institutom „Mihajlo Pupin“ predviđa dalju modernizaciju u povezivanju centara upravljanja sa trafostanicama i povećanje protoka telekomunikacionih linkova za oko 40 elektroenergetskih objekata, a vrednost ugovora je oko 650.000 evra. 

Direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić rekao je da će obezbeđivanje efikasnog, bezbednog i funkcionalnog rada svih organizacionih delova preduzeća ostati prioritet u razvoju kompanije i u 2012. godini. 

„Time Elektrovojvodinu pripremamo za buduću deregulaciju tržišta energije i dovodimo sebe u poziciju prepoznatljivog strateškog partnera za sve kompanije koje će na prostoru Jugoistočne Evrope u budućnosti investirati i plasirati svoj kapital u Elektroprivredu Srbije“, rekao je Simić.