Termoelektrana ispunila plan

PinterestFacebookTwitterShare

Termoelektrana Pljevlja je još 14. decembra ispunila ovogodišnji plan proizvodnje.


Prema rečima Luke Jovanovića, direktora TE Pljevlja, zbog spremnosti elektrane da kvalitetno uđe u isporuku energije u narednom periodu ovih dana planiran je kratak zastoj, takozvana zimska nega.
 
– Planirali smo da uradimo radove koje smo u međuvremenu evidentirali kao neophodne, kako bismo mogli da radimo do velikog remonta aprila naredne godine, a koji će trajati otprilike tri meseca. Mislimo da ćemo za najviše nedelju dana rešiti probleme koji su se pojavili na kotlovskom postrojenju, na sistemu dopreme uglja i još nekoliko sitnijih. Obavićemo i takozvanu hidrauličnu probu i priključiti se na elektromrežu u vrlo kratkom roku – kazao je Jovanović.
 
On je naglasio da su obavili kompletnu pripremu sa stanovišta obezbeđenja rezervnih delova, radne snage i izvođača svih tih poslova kako bi se remont odradio u najkraćem roku.
 
– Termoelektrana Pljevlja ima veoma dobre odnose sa Rudnikom uglja u smislu dogovaranja korišćenja kapaciteta dopreme uglja i usaglašavanja intervencija na postrojenjima – naglasio je Jovanović i dodao da imaju i urednu isporuku veoma kvalitetnog ugljena deponijama.
 
– Nadamo se da ćemo u toku izvođenja ove zimske nege uspeti da se dogovorimo da i oni dobiju dovoljno prostora da na svojim postrojenjima urade ono što je neophodno, da bismo zimu dočekali u što kvalitetnijem radu – naglasio je direktor TE Pljevlja.
 
Jovanović je kao uspeh istakao i to što su uspeli da odrade i potrebne radove na cevovodima, za kvalitetno transportovanje pepela i šljake od Termoelektrane do deponije i povratni cevovod od deponije ka Termoelektrani. On je napomenuo da su imali jedan manji eksces nedavno zbog curenja vode a koji je nastao jer su meštani blokirali deponiju pa radovi nisu urađeni na vreme.