Nastavlja se edukacija profesora poljoprivrednih škola

PinterestFacebookTwitterShare

,,Serbia organica” nastavlja u toku 2012, edukaciju  profesora poljoprivrednih škola kojom će oko 200 profesora  završiti stručnu obuku iz oblasti organske proizvodnje , u saradnji sa Poljoprivrednim Fakultetom u Beogradu, a uz podršku USAID Agrobiznois projekta.
 
Posle prve, uspešno završene edukacije koja je održana uz podršku GIZ-a , u Domu učenika srednje poljoprivredne škole u Požarevcu od 23-24.11.2011,,,Serbia organica”  nastavlja tokom 2012. godine obuku profesora poljoprivrednih škola .
 
Prvim seminarom su obuhvaćene sedam poljoprivrednih škola, a 30 pofesora , učesnika  ovog seminara su uspešno završili  stručnu obuku iz organske poljoprivredne proizvodnje.Ovom akreditovanom edukacijom od strane Zavoda za unapredjenje obrazovanja  biće obuhvaćeno svih 33 poljoprivredne škola širom Srbije koje imaju smer poljoprivredni tehničar, a u okviru kojeg je uveden  izborni predmet ,,organska poljoprivredna proizvodnja”- ratarsko-povrtarska ( na prvoj godini), voćarska ( na drugoj), stočarska ( na trećoj) .
 
Naredne  edukacije će uz podršku USAID Agrobiznis projekta  biti organizovane u  Kraljevu, Banji Vrujci, Leskovcu i Srebrnom jezeru, zaključno sa krejem maja 2012, čime će oko 200 profesora steći  znanja o ovoj perspektivnoj grani poljoprivredne proizvodnje.
 
Sudeći po velikom odzivu profesora i njihovoj velikoj zaintresovanosti  kao i  interesovanju koje su iskazali  za otpočinjanje organske proizvodnje u okviru poljoprivrednih poseda svojih škola tokom ovog seminara, nadamo se da će ove obuke znatno doprineti  daljem razvijoju organske proizvodnje u Srbiji, a time i sprečavanju odliva mladjeg stanovništava iz unutrašnjosti .