Kraljevo: U bedem na Ibru uloženo 2 mil evra

PinterestFacebookTwitterShare

Posledice potkopavanja Ibra, koji je do pre dve godine izazivao klizišta i ugrožavao stanovnike u kućama duž Karađorđeve ulice u Kraljevu, sanirane su izgradnjom zaštitnog bedema i šetališta u čije su uređenje za dve godine u dve faze uložena oko dva miliona evra.
 
Tokom 2009. i prošle godine ugovoreni su i u potpunosti realizovani radovi vredni 82 miliona dinara, za deonicu od vodomerne letve do Mirine česme, u dužini od 470 metara. Radovi od Mirine česme do starog Jasena, na deonici od 683 metra, realizovani su sa oko 95 odsto, a njihova vrednost je oko 150 miliona dinara. Za realizaciju treće faze, u dužini od oko 700 metara, od „Siđi do reke“ do benzinske pumpe u Čibukovcu neophodno je oko 130 miliona dinara i ti radovi još nisu ugovoreni.
 
Aleksandar Prodanović, direktor Republičke direkcije za vode, rekao je da je prošle i ove godine uloženo 200 miliona dinara.
„Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede uložilo je u Kraljevu tokom prošle i ove godine oko 200 miliona dinara u izgradnju, rekonstrukciju i održavanje objekata za zaštitu od štetnog dejstva vode i poplava”, rekao je Prodanović, koji je tokom posete Kraljevu sa gradonačelnikom Ljubišom Simovićim obišao bedem i šetalište.