Bajatović: Pripreme za gradnju skladište gasa „Srpski Itebej“

PinterestFacebookTwitterShare

U sledećoj godini bi mogao biti raspisan tender i pripremljena projektna dokumentacija za izgradnju još jednog podzemnog skladišta gasa u Srbiji – “Srpski Itebej”, izjavio je generalni direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović.
 
– U Srbiji bi u 2012. godini, kako je planirano, trebalo da počne i izgradnja gasovoda “Južni tok” – rekao je Bajatović, istakavši da bi radovima u Srbiji počela izgradnja prve kopnene deonice tog gasovoda.
 
On je najavio da bi krajem 2012. ili početkom 2013. mogla početi da se radi gasovodna interkonekcija prema Bugarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj i Republici Srpskoj.
 
Očekujem u sledećoj godini i dolazak osiguravajuće kuće “Sogaz Srbija” i “Gasprom banke” u našu zemlju, kazao je generelni direktor “Srbijagasa”.
 
On je dodao da će to preduzeće u 2012. i 2013. godini raditi na završetku započete izgradnje gasovodne distribucije i zaokruženju gasifikacije Vojvodine i napomenuo da će sva naseljena mesta u Vojvodini, izuzev Bele Crkve biti gasifikovana.
 
– Očekujem da se nakon završetka ove grejne sezone u Vladi Srbije razgovara o situaciji koja se odnosi na gas, jer mislim da nije održivo da se i dalje vodi socijalna politika preko tog energenta –  naglasio je Bajatović.