Prvi arhitektonsko-urbanistički konkurs u Hrvatskoj putem Interneta

PinterestFacebookTwitterShare

Grad Zagreb i Društvo arhitekata Zagreba (DAZ) potpisali su ugovor o sprovođenju konkursa za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja za „Blok Badel“ omeđen Vlaškom ulicom, Kvaternikovim trgom, Martićevom i Derenčinovom ulicom u Zagrebu, koje će se realizovati putem javno-privatnog partnerstva.

U prostoru ZG Foruma ugovor su potpisali zamenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukićević, u ime grada Zagreba kao raspisivača i investitora, i Damir Ljutić, predsednik Društva arhitekata Zagreba koje će sprovoditi i organizovati konkurs.

Konkurs je otvoren od 27. decembra ove godine do 22. marta 2012. i prvi je koji će u potpunosti biti sproveden putem Interneta, pa organizatori očekuju mnogo prijavljenih, a biće dodeljene i četiri nagrade, s tim da će prvonagrađenome pripasti 30.000 evra bruto.

Rezultati konkursa, za čije će sprovođenje i nagrade grad Zagreb izdvojiti 1,3 miliona kuna, poslužiće za izradu detaljnog urbanističkog plana za „Blok Badel“, što je Grad obavezan da izradi i neće biti u potpunosti obvezujući za investitora.