Počela izgradnja otvorenih bazena u Bačkoj Palanci

PinterestFacebookTwitterShare

U Bačkoj Palanci je i zvanično počela izgradnja otvorenog olimpijskog bazena, odnosno komleksa bazena u priobalju Dunava, a u sastavu Sportsko rekreacionog centra „Tikvara“ koji se nalazi u okviru istoimenog Parka prirode. Prve lopate betona bacili su predsednik Vlade AP Vojvodine, Bojan Pajtić i predsednik Opštine Bačka Palanka, Dragan Bozalo.

U prvoj fazi ovog projekta investiraće se oko 240 miliona dinara, od čega Fond za kapitalne investicije Vojvodine treba da obezbedi 180 miliona, a Bačkopalanačka opština 60 miliona dinara. Radovi izvodi građevinska firma „Radun – inženjering“, a bazen bi trebao da bude otvoren sredinom avgusta iduće godine.

U Bačkopalanačkoj opštini završeno je ili u toku sedam projekata koji se finansiraju pola-pola sredstvima Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine, a na osnovu Zakona o pomoći građevinskoj industriji u vremenu ekonomske krize. Ukupno će se uložiti oko 400 miliona dinara, a završene su fiskulturne sale u osnovnim školama u Silbašu i Obrovcu, sanirani su krov i stolarija u palanačkoj Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, počela je izgradnja kompleksa otvorenih bazena, a završen je objekat „Streljana“, odnosno multifunkcionalna dvorana u okviru ovdašnjeg sportskog centra. Uskoro treba da počne nastavak radova na zavšetku Sportske dvorane u Gajdobri, a uskoro počinje i izradnja svlačionica i pratećih objekata u kompleksu otvorenih sportskih terena u priobalju Bačke Palanke.