Radnici TV Avala nastavljaju štrajk

PinterestFacebookTwitterShare

Radnici televizije Avala, koji su u štrajku od 22. decembra, odlučili su danas, nakon pregovora sa vlasnicima i članovima Upravnog odbora, da nastave štrajk.
 
„Zaposleni žele da počnu da rade, ali da bi se to desilo, sutra bi trebalo da dobiju jednu i po platu i dva honorara, a do 10. januara još jednu i po zaradu i još jedan honorar. Nakon toga bi se dalje sa vlasnicima dogovorili o dinamici isplate zaostalih zarada“, navedeno je u saopštenju koje je potpisano sa „radnici TV Avala“.
 
U saopštenju je navedeno da su radnici, imajući u vidu tešku finansijsku situaciju u zemlji, „voljni da dalju dinamiku isplata dogovore kasnije, pod uslovom da taj dogovor potpišu vlasnici, članovi Upravnog odbora i predstavnici štrajkača“.
 
„Ponuda Upravnog odbora i vlasnika da se radnicima isplati jedna plata sutra, a najkasnije do 10. januara, a potom još jedna do kraja januara nije prihvatljiva za radnike kojima se duguju četiri i po plate, odnosno, pet honorara“, navedeno je u saopštenju.
 
Radnici su naveli da će, ukoliko zahtevi do 10. januara budu ispunjeni, od tog datuma program ponovo biti emitovan po programskoj šemi.