„Microsoft“ predstavio „Internet Explorer 9“

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija „Microsoft“ predstavila je najnoviju, devetu verziju internet pretraživača „Internet Explorer“, čija je glavna karakteristika mogućnost „privatnog“ surfovanja internetom.


Prva verzija „Internet Explorer“- a nastala je pre sedamnaest godina, a od tada on je doživeo mnoge izmene i inovacije. Sada je korisnicima dostupna verzija pod nazivom „Internet Explorer 9“.

Najveća razlika koja je odmah uočljiva jeste pojednostavljeni dizajn. Video snimci visoke definicije se tečno reprodukuju, grafika je jasna i reaktivna, boje su živopisne, a veb lokacije su interaktivne u još većoj meri.

Novitet su i opcije koje nude visok stepen zaštite privatnosti i ličnih podataka. Tako opcija „Download manager“ čuva listu datoteka koje preuzimate i obaveštava vas kada datoteka može da sadrži virus, a opcija „In Private Browsing“ sprečava snimanje istorije, privremenih Internet datoteka,  podataka iz obrazaca, kolačića i korisničkih imena i lozinki u pretraživaču.
 
Pomoću „Smart Screen“ filtera možete pouzdanije da pretražujete internet sajtove, jer vas ova opcija štiti od lažnih obaveštenja od banke, zlonamernih reklama i sličnih nepoželjnih sadržaja. Takođe možete uključiti „Active X“ filtriranje da biste sprečili programe da pristupe računaru bez vaše saglasnosti.
 
Ako vam se dešava da veb lokacija koju želite da posetite ne izgleda kako treba, već je predstavljena kao gomila pomešanih menija, slika i okvira za tekst, to možete popraviti veoma lako, pomoću opcije „Compatibility View“. Ona vam omogućava da pravilno pretražujete čak i one stranice koje su napravljene za ranije verzije pretraživača.
 
„Internet Explorer 9“ možete besplatno preuzeti ovde