Prilagodite CV oglasu za posao

PinterestFacebookTwitterShare

Daleko su vam veće šanse za poziv na intervju ukoliko svoju biografiju „skrojite” prema potrebama poslodavca. Šta je potrebno da uradite?
 
Napravite što opširniju biografiju

U jedan dokument popišite sve što ste radili po pitanju svog profesionalnog razvoja. Ovo podrazumeva studije, praksu, volonterske poslove, dosadašnje radno iskustvo, dodatne obuke (seminari, kursevi, predavanja, konferencije) i slično.
 
Analizirajte oglas za posao

Kada ste izabrali poziciju koja vas zanima, dobro proučite zahteve i proverite da li ih ispunjavate. Izvucite neke ključne reči iz oglasa i pokušajte da zamislite osobu koju poslodavac traži i, ukoliko ste to vi, pokažite to u svojoj biografiji.

Brišite nebitne stavke

Sad kada otprilike znate šta poslodavac traži, počnite sa skraćivanjem biografije i pritom budite vrlo surovi.
 
Modifikujte biografiju prema poziciji

Istražite sve o poslodavcu kako biste sakupili što više informacija o tome kakvog kandidata traže. Nije svejedno da li se prijavljujete za posao u građevinskoj ili marketinškoj firmi ili na menadžersku ili ulaznu poziciju.

Obratite pažnju na vizuelni doživljaj

Standardni izgled biografije, crni font na belom papiru, u današnje vreme nije dovoljno dobar. U velikom broju prijava koje pristižu poslodavcu bitno je i vizuelno se istaći, sa 2-3 blage nijanse boja koje “osvežavaju” čitanje CV-ja. Bitno je, takođe, da se ne preteruje sa ulepšavanjem.