Želite da budete popularni na Facebooku?

PinterestFacebookTwitterShare

Na Facebooku se češće „lajkuju“ pozitivni sadržaji. To dokazuje da popularna društvena mreža nije „mesto na kojem nesrećni ljudi jedni druge vuku u depresiju“, što je često jedan od argumenata onih koji se još opiru otvaranju profila.
 
Osobe koje su „popularne“ na Facebooku su korisnici koji imaju veliki broj prijatelja, pišu duže statuse, u kojima se često obraćaju drugima, i pišu o sportu, muzici i seksu. Oni sa manjim brojem prijatelja češće pišu o porodici, a u njihovim objavama najčešće se sreće – „ja“.

Promene statusa na Facebooku najpozitivnije su između šest i sedam sati ujutru, a zatim, kako dan odmiče, postaju sve negativnije. „Najmračniji“ statusi objavljuju se između deset uveče i dva ujutru, prenosi Mashable.

Više lajkova, očekivano, dobijaju pozitivne objave, ali se negativne više komentarišu.

Broj korisnika Facebooka „prešišao“ je 800 miliona, više od polovine njih uloguje se bar jednom dnevno da proveri šta ima novo, a prosečan korisnik na ovoj društvenoj mreži ima 130 prijatelja.

Prijateljstva na Facebooku najčešće se raskidaju zbog uvredljivih komentara (u 55 odsto slučajeva), ali i zbog deprimirajućih statusa (23 odsto), odsustva interakcije (20 odsto) i politički obojenih komantara (14 odsto).