Za novosadske tržnice 90 miliona dinara u 2012.

PinterestFacebookTwitterShare

Tokom ove godine javno komunalno preduzeće „Tržnica“ planira da investira u nabavku rashladne tehnike za Limansku pijacu što će poboljšati uslove rada korisnika pijačnih tezgi u letnjem periodu, kao i izradu nadstrešnice na Najlon pijaci, kako bi se zakupci zaštitili od vremenskih nepogoda. Za deo investicionih aktivnosti obezbeđen je novac iz gradskog budžeta u iznosu od 35 miliona dinara, a dodatnih oko 55 miliona dinara obezbediće „Tržnica“ iz sopstvenih prihoda.

Nakon otvaranja rashladne hale na Najlon pijaci, što je bila prošlogodišnja najveća investicija „Tržnice“, usledilo je asfaltiranje platoa na kojem se prodaje polovna roba.

Sve popularnija i posećenija Najlon pijaca je prva pijaca u zemlji koja je dobila hladnjaču za skladištenje poljoprivrednih proizvoda. Trgovci će tu moći da lageruju svoju robu, a „Tržnica“ se priprema za veletrgovinu i da na taj način stiče dohodak.

„S nabavkom rashladne tehnike za Limansku pijacu zaokružuje se ciklus, tako da nijedna vitrina na novosadskim pijacama neće biti starija od dve godine“, kazao je direktor „Tržnice“ Dušan Bajić.

U ovogodišnje investicije uvršteno je i sređivanje, takozvano „umivanje“ Satelitske pijace, za koju je već spremno novih 30 metara vitrina. U planu je i nabavka opreme za čišćenje i održavanje pijaca, nabavka traktora, čistilice i mašine za pranje i nabavka druge opreme kako bi se unapredila delatnost preduzeća.