Izgradnja beogradske „Veletržnice“ počinje u martu

PinterestFacebookTwitterShare

Najveća berza hrane u Srbiji – „Veletržnica“, koja je s početkom godine započela sa poslovanjem, počeće da se gradi u martu na mestu današnje Kvantaške pijace na Novom Beogradu, navode iz JKP „Gradske pijace“.

Planirano je da na površini od 18,5 hektara bude raspoređeno 1.500 proizvođača i prodavaca voća, povrća, mesa, mleka, ribe i cveća, a cene će biti i do 40 odsto niže nego na drugim pijacama. Veletržnicu će činiti sedam hala, koje će biti klimatizovane zavisno od vrste robe, a biće izgrađene u skladu sa svim standardima o bezbednom čuvanju hrane.

U prvoj fazi radova planirana je izgradnja hale za voće i povrće, kao i asfaltiranje parkinga za teške kamione.

Grad Beograd i JKP „Gradske pijace“ raspisali su javni poziv investitorima zainteresovanim da učestvuju u vlasništvu i upravljanju veletržnicom, najvećim regionalnim centrom za razmenu, uvoz i izvoz voća, povrća, cveća, mesa i ribe.

Potencijalni graditelji Veletržnice i učesnici u javno-privatnom partnerstvu mogu biti domaća i strana privredna društva koja proizvode i trguju pomenutim namirnicama, ali i zemljoradničke zadruge i udruženja, registrovana poljoprivredna gazdinstva i lokalne samouprave, navedeno je u saopštenju.