Hotel „Stara planina“ krajem nedelje ponovo počinje sa radom

PinterestFacebookTwitterShare

Direktor Javnog preduzeća “Stara planina” Svetislav Popadić izjavio je da je hotel na Jabučkom ravništu ostao bez struje i vode u noći između 6. i 7. januara, kada su gosti počeli da napuštaju hotel.


– Došlo je do kvara tehničke prirode i trenutno se održavaju sastanci sa predstavnicima zaječarske i pirotske Elektrodistribucije oko prevazilaženja problema sa strujom – kaže Popadić.
 
Hotel “Stara planina” na Jabučkom ravništu sa knjaževačke strane Stare planine, trebalo bi ponovo da počne sa radom krajem nedelje.
 
Popadić je naveo da su struju dobili jutros oko 10 sati, a potpuna normalizacija snabdevanja strujom, da bi hotel počeo normalno da radi, očekuje se u narednih 48 sati.
 
– Hotel trenutno koristi vodu pomoću agregata koji je pokrenut 8. januara. Očekujem da situacija bude normalizovana u narednih nekoliko dana – kazao je Popadić.
 
Direktor JP “Stara planina” kazao je da će prijem gostiju početi do kraja nedelje.
 
– Naši gosti koji su napustili hotel moći će da izaberu ili drugi termin ili da dobijunovac nazad. I dalje vlada veliko interesovanje turista za ovu destinaciju. Imamo rezervisane kapacitete do kraja februara. Siguran sam da će svi problemi biti prevaziđeni do kraja nedelje – rekao je Popadić.
 
Hotel sa četiri zvezdice “Stara planina”, na Jabučkom ravništu, koje se nalazi na knjaževačkoj strani Stare planine ispod Babinog zuba, otvoren je 25. decembra 2011. godine i tada je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji.
 
Hotel raspolaže sa 380 ležajeva u 180 soba i ukupne je površine od 28.000 metara kvadratnih. Hotel sa stazama ukupne dužine čak 13 kilometara spaja prva gondola u Srbiji, dužine 1.100 metara i kapaciteta 2.400 putnika na sat.
 
Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je na otvaranju da je
to jedina i najveća “grinfild” investicija u srpskom turizmu u proteklih 20 godina. U izgradnju hotela Vlada Srbije uložila je više od 30 miliona evra.