Čačanska „Ishrana“ prodata konzorcijumu preduzeća „Auto Čačak“ i „Pons“

PinterestFacebookTwitterShare

Proizvodna hala čačanske „Ishrane“ od 2.644 kvadrata sa silosom i drugim zgradama na 1.21 hektara, prodata je konzorcijumu preduzeća „Auto Čačak“ i „Pons“ za ponuđenu cenu od 23 miliona dinara . Pekara „Pons“ iz Čačka“ kupila je i opremu ishrane, linije za burek, hleb, peciva i kore, plativši 5 miliona dinara.
 
Obe ponude otvorene su na konkursu koji je trajao do 22. decembra, ali su prihvaćene tek kasnije, posle saglasnosti Odbora poverilaca preduzeća „Ishrana“ u stečaju, pošto glase na iznos manji od polovine procenjene vrednosti, što je bio minimum za automatsku prodaju. Centrala „Ishrane“ sa proizvodnom halom, inače, bila je procenjena na 105,5, a oprema na 21 milion dinara.
 
Ovo je bio drugi konkurs za prodaju najveće čačanske pekare koja je u stečaj pala januara prošle godine.
 
Na prvom „Ishrana“ je prodavana kao celina, ali nije bilo ponuda, dok je na drugom, završenom, 22. decembra, prodavano 37 lokala, vozila, i drugih delova imovine – pojedinačno. Na tom nadmetanju prodato je i nekoliko kioska, preduzećima „Morava“ i „Pons“ i jedan lokal u centru Čačka firmi „Aristokrat“, a uslediće još jedan oglas na kome će kupcima biti ponuđena ostala, neprodata imovina.