Oko 1.500 domaćinstava bez struje

PinterestFacebookTwitterShare

Oko 1.500 domaćinstava u brdsko-planinskim selima na teritoriji Vranja i opštine Vladičin Han je ostalo bez struje zbog pokidanih dalekovoda usled nevremena, izjavio je danas šef dispečerskog centra u vranjskoj elektrodistribuciji Vladan Veljović.

 
On je agenciji Beta rekao da se popravka kvarova očekuje tek za nekoliko dana, jer se dalekovodi na kojima su pokidani provodnici nalaze na nepristupačnom brdsko-planinskom terenu zavejanom dubokim snegom. Ekipe za popravku moraju da se probijaju peške do dalekovoda u kvaru, što dodatno otežava i usporava radove na popravci, rekao je Veljović.

„Bez struje na teritoriji grada Vranja su područje Vlasa, sa dva kvara na dalekovodu, područje prema selu Gornji Vrtogoš, područje Kitke i naselja oko brane Prvonek i Klisurice, a u opštini Vladičin Han struju nemaju Džep, područje Kukavice, Jelašnice i selo Jabukovo. Otklanjanje kvarova očekujemo u narednih nekoliko dana“, kazao je Veljković.

Kako je naveo, u najvećem broju slučajeva provodnike na dalekovodima pokidalo je granje drveća koje je otežalo od snega ili jak vetar. Bez struje su zbog vremenskih nepogoda za vreme vikenda ostajali i žitelji više desetina sela u opštini Bujanovac, kao i gotovo cela opština Preševo.

„Zbog jakog vetra i snežnih padavina bez struje su na Badnje veče i Božić u više navrata na po nekoliko sati ostajali žitelji više desetina sela u opštini Bujanovac i Preševo zbog kvara na trafo-stanici Ristovac. Zbog novog kvara na dalekovodu gotovo cela opština Preševo ostala je bez struje od noći 7. januara do prepodnevnih časova 8. januara“, rekao je Veljković.

„Samo na području grada Vranja smo od petka do ovog trenutka imali 87 kvarova na električnoj mreži koji su brzo otklanjani. Bez struje su u jednom trenutku bili i repetitori na Pljačkovici i Besnoj Kobili, zbog čega su i građani ostali bez televizijskog i radio signala“, kazao je Veljković.