Izgradnja nove ulazne rampe na Pančevačkom mostu počinje u aprilu

PinterestFacebookTwitterShare

Ove godine počeće izgradnja petlje koja će saobraćaj iz Bulevara despota Stefana voditi na Pančevački most. Izgradnjom nove ulazne rampe dobrim delom delom biće rešen problem saobraćajnih gužvi s kojima su Beograđani, naročito oni koji žive na levoj obali Dunava, svakodnevno suočeni.

Javna nabavka za radove na izgradnji prve petlje koja će saobraćaj podizati na most rapisana je poslednjih dana 2011. godine. Planirano je da radovi počnu u aprilu, a rok do koga bi trebalo da bude izgrađena je kraj 2012. godine. Procenjena vrednost ovih radova (sa PDV-om) je 200 miliona dinara.

Ovom rampom biće ukinuto presecanje saobraćaja koji ide iz pravca Višnjice ka centru grada, jer su vozači sada u obavezi da propuste one koji se penju Pančevački most, što je jedan od velikih razloga za stvaranje velikih gužvi na ovom potezu.

Kako za „Blic“ kaže gradski menadžer Aleksandar Bijelić, deo Bulevara despota Stefana u dužini oko 300 metara biće proširen, i to na potezu uključenja u Bulevar iz pravca ulica Mitropolita Petra i Dragoslava Srejovića. Na tom delu će, umesto dosadašnje dve, biti tri trake. Nova traka vodiće saobraćaj na ulaznu rampu na Pančevački most, u pravcu ka Borči. Tokom 3013. i 2014, godine planirana je izgradnja druge petlje koja bi vozila sa mosta vodila u pravcu Karaburme.