Nove zgrade za Specijalni sud i Tužilaštvo

PinterestFacebookTwitterShare

Specijalni sud u Beogradu u kom će se održavati suđenja za organizovani kriminal i visoku korupciju dobiće još jednu zgradu, najavio je danas državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

Nova zgrada za Specijalni sud, nalaziće se na placu pored postojeće zgrade u Ustaničkoj ulici i sa sadašnjim sudom će biti povezana pasarelom. Završni projekti su u toku i izgradnja će početi ove godine, napomenuo je državni sekretar.
On je dodao da se tokom godine očekuje i početak zidanja nove zgrade tužilaštva u Ulici Kneza Miloša, na lokaciji koju je Ministarstvo pravde dobilo od grada Beograda. Prema sadašnjim planovima u toj zgradi biće smešteno Republičko javno tužilaštvo i Apelaciono tužilaštvo, a mogućnost preseljenja Višeg javnog tužilaštva i Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu u istu zgradu je u razmatranju.

Uz preseljenje parničnog suda u zgradu “Aeroinženjeringa” koja će do polovine godine biti adaptirana za sudske namene, nove dve zgrade bi, prema Homenovim rečima, trebalo da reše postojeće funkcionalne probleme i obezbede uslove za još efikasniji rad beogradsakog pravosuđa.