Dulić: Zaposlili 80.000 građevinara

PinterestFacebookTwitterShare

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić kaže da je kroz projekat pomoći građevinskoj industriji zaposleno 80.000 radnika.


On je rekao da se projekti realizuju zadovoljavajućom dinamikom i dodao da će većina tih projekata biti završena do kraja mandata ove vlade.

„Ne verujem da predizborna kampanja i period posle formiranje nove vlade može usporiti ovaj projekat, za koji su obezbeđena sredstva finansiranja, izdate dozvole, otvorena gradilišta…“, dodao je on.

„Država sve redovno plaća, bar što se tiče projekata koje ja vodim, nikom se ništa ne duguje i ne verujem da bi sada neko zaustavio realizaciju projekata u finalizaciji“, rekao je Dulić i zapitao „šta bi se usporavanjem uradilo – opet bi imali betonske kosture po Srbiji koje je neko počeo pa neko drugi zaustavio“. 
 

On je napomenuo i da „ne veruje da bi se neko usudio da to uradi“. 
 

Dulić je podsetio da je kroz program pomoći građevinskoj industriji otvoreno 246 projekata širom Srbije za koje je vlada obezbedila 18 milijardi dinara. 
 

„Utrošeno je između osam i devet milijardi, ostatak će biti realizovan ove i iduće godine i veliki broj gradova u Srbiji dobiće sve one neophodne infrastrukturne objekte kao što su domovi zdravlja, dečiji vrtići, sportski i objekti kulture, parkovi, sve ono što čini život građana kvalitetnijim, boljim i lepšim“, rekao je ministar. 
 

„U suštini to je prava pobeda ovog projekta, zamišljenog da se zaposle građevinski radnici s jedne, a sa druge strane da se olakša život građana“, ocenio je Dulić i dodao i da mu je „jako drago što su svi bili složni kada je u skupštini produžen rok važenja Zakona o pomoći građevinskoj industriji“.