Popust od 33,3% za dobrovoljnu prijavu korišćenja muzike u objektima

PinterestFacebookTwitterShare

Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) saopštila je danas da će u 2012. godini davati popust od 33,3% svima koji sami prijave korišćenje muzike u komercijalne svrhe u svojim objektima.
 
Kako se navodi, reč je o jedinstvenoj naknadi za proizvođače fonograma i interpretatore, koju OFPS prema sprazumu sa Organzacijom za koleketivna prava interpretatora (PI) naplaćuje za obe organizacije.
 
Portparol OFPS Aleksandar Jovanović je rekao da se na sajtu te organizacija www.ofps.org.rs nalazi obrazac za prijavu korišćenja fonograma za 2012, koji treba popuniti i poslati na adresu OFPS-a.
 
Tako će, kako je istakao, oni koji puštaju muziku u kafićima, diskotekama, klubovima i ostalim radnim objektima moći da na jednostavan način izvrše zakonsku obavezu i uštede čak trećinu od ukupnog iznosa naknade.
 
– Iako su prema Zakonu o autorskim i srodnim pravima korisnici dužni da sami prijave puštanje muzike u svojim objektima, rešili smo da im i na ovaj način dodatno pomognemo i olakšamo – rekao je Jovanović.